Natuurgeneeskundig therapeut Grietje Hofsteenge: een kennismaking

Mijn naam is Grietje Hofsteenge. Mijn praktijk voor natuurlijke genezing is gevestigd in het mooie Norg, in Drenthe. Als natuurgeneeskundige ben ik gefascineerd door de kracht van een gezonde, natuurlijke leefstijl: het is ongelofelijk hoeveel dit kan opleveren. Naar een arts ga je als je ziekteklachten hebt. Een natuurgeneeskundige kan daarnaast extra ondersteuning bieden. En je kunt er ook terecht als je wilt werken aan je gezondheid, om te voorkomen dat je ziek wordt. Of als je je leefstijl wilt wijzigen.

Sinds 2000 houd ik me al bezig met het geven van voetreflexbehandelingen en allerlei vormen van massagetherapie. Ik ben afgestudeerd als natuurgeneeskundig therapeut en ik heb in de loop van de tijd ook aanvullende opleidingen gedaan op het vlak van coaching, NLP en voeding.

Aan het Opleidingsinstituut voor Natuurlijke Gezondheid in Meppel heb ik Natuurgeneeskunde op HBO-niveau gestudeerd. Daarin komen onder meer medische vakken (anatomie, fysiologie, psychologie en pathologie), voedingsleer (waaronder zuur/base en vasten), voetreflexdiagnostiek, fytotherapie (kruidenkunde), hydrotherapie (water) en coaching aan de orde.

Natural life: van alle tijden

Ik heb veel belangstelling voor de grote geneeskundigen uit vroeger tijden en hun visie op gezondheid. Zo was Hippocrates (460-377 voor Chr.) al van mening dat de natuur de beste heelmeester is. Healthy aging, dat nu heel actueel is, was dat eigenlijk in de oudheid al. Ook de filosofie van natuurgenezer Kneipp (1821-1897), die zich richtte op een natuurlijke preventie van ziekte en het belang van balans, spreekt me erg aan. Lichaam en geest hebben een groot zelfgenezend vermogen.

Ik ben van mening dat het heel goed is om je af en toe eens terug te trekken uit de hectiek van het dagelijkse leven en aandacht te geven aan je eigen lichaam en geest. Wij zien dat al snel als luxe, maar je zou het ook kunnen zien als gezondheid bevorderend of als ziektepreventie.

Gezond leven: een keuze voor het leven

Vanuit mijn ervaring en de natuurgeneeskunde help ik je graag om ook de kracht van een gezonde leefstijl te ervaren en beter in je vel te komen. Door middel van voeding, beweging, rust en ontspanning, kruiden en leefstijladvies, eventueel gecombineerd met voetreflexologie.

Je mag van mij verwachten dat ik:

  • goed kan luisteren en me kan inleven
  • het proces in de gaten houd en structuur aanbreng
  • help bij het formuleren van een duidelijke doelstelling/behandelplan op maat
  • ondersteun bij de uitvoering van het plan van aanpak

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Bel, mail of app me gerust! Zie mijn contactgegevens.

Je bent van harte welkom bij Studio B|M – Body & Mind Care

Praktijk voor natuurlijke gezondheid en leefstijladviezen

contactgegevens

Grietje Hofsteenge

Om te groeien is ruimte nodig. Ik ben ervan overtuigd dat het af en toe nodig is ruimte te nemen voor jezelf. Daardoor kan er weer vitaliteit vrijkomen! Het Studio B|M logo beeldt deze beweging uit. Het is een combinatie van gesloten ogen, de beweging naar binnen, en de ontkieming, de beweging weer naar buiten.
WhatsApp
Verstuur via WhatsApp