Natuurlijke-voeding-houdt-je-vitaal

Gezondheidsklachten natuurlijk aanpakken

De natuurgeneeskunde helpt je bij het verminderen of helen van verschillende klachten en kan ook voorkomen dat je ziek wordt. Studio B|M – Body & Mind Care is gespecialiseerd in de behandeling van klachten en ziektes die in onze maatschappij veel voorkomen.

Met individueel maatwerk op basis van één of meerdere bouwstenen werken we samen met jou aan herstel en balans.

Ziektepreventie

Preventie van ziekte is een belangrijke pijler binnen de natuurgeneeskunde. Door lichaam en geest in goede conditie te houden, kun je veel klachten en ziektes voorkomen. Vaak zoeken mensen pas hulp als ze ziek zijn. Maar naast herstel van ziekte heeft de natuurgeneeskunde veel aandacht voor preventie: met een natuurlijke leefstijl en natuurlijke middelen. Denk bijvoorbeeld aan voeding, beweging, kruidenbehandelingen, voetreflextherapie en meditatie. Daarbij kiezen we altijd de aanpak die bij jou past.

Natuurlijke genezing: klachten verminderen en voorkomen

Stress, spanning en burn-out
Veel piekeren, slecht slapen, mentale onrust, prikkelbaarheid: het zijn duidelijke signalen van stress. In een tijd waarin we van alles moeten (en ook willen), via internet en tv de hele wereld op ons bordje krijgen en we voortdurend worden gedwongen om te schakelen, kan de druk ons teveel worden. Dat is het moment om pas op de plaats te maken. Je geest en lichaam te ontspannen, balans te hervinden… Studio B|M helpt je om weer lekker in je vel te komen.

Darmproblemen
Darmklachten komen veel voor en kunnen zich op allerlei manieren uiten. Denk aan buikpijn, kramp, diarree of juist verstopping. Stress en het eten van bewerkt of eenzijdig voedsel kunnen er de oorzaak van zijn dat je spijsverteringsstelsel flink in protest komt. Darmproblemen zijn een signaal dat je zeker serieus moet nemen, want gezonde darmen zijn van groot belang voor energie en balans in lichaam en geest. Met een behandeling op maat boek je vaak heel goede resultaten. Daarbij kunnen we gebruik maken van testen.

Overgewicht
‘Gewoon niet snoepen’: dat is makkelijk gezegd, maar ook een misvatting. Bij gewichtstoename spelen veel processen een rol, van hormonale tot psychosociale. Dit zijn klachten waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. En het is helemaal mooi als dat op een natuurlijke manier kan. Studio B|M helpt je bij het structureel veranderen van je leefwijze. Hormonale problemen kunnen ook inzichtelijk gemaakt worden door testen. 

Huidaandoeningen
Huidaandoeningen geven veel ongemak en maken je vaak ook nog eens behoorlijk onzeker. De huid is ons grootste orgaan en de conditie ervan vertelt veel over onze gezondheid. De overstap naar een meer natuurlijke pure voeding kan wonderen doen. Soms speelt ook stress een rol, bijvoorbeeld bij sommige soorten eczeem. Studio B|M kijkt samen met jou naar factoren die je huidklachten kunnen uitlokken en werkt toe naar natuurlijke genezing.

Spier- en gewrichtsklachten
Veel mensen hebben dagelijks last van pijn in hun spieren en/of gewrichten. Dat kan flinke invloed hebben op je stemming en kost ook nog eens bergen energie. Hoog tijd dus om je pijnklachten serieus onder de loep te nemen. Met een gecombineerde aanpak van verschillende behandelingen en voeding, kruiden en supplementen proberen we samen om de pijn weg te nemen of te verlichten.

Hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte
Een hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte zijn serieuze bedreigingen voor je gezondheid. Ze kunnen leiden tot ernstige ziektes. Ook zijn de symptomen onaangenaam. Bij een hoge bloeddruk krijg je o.a. last van hoofdpijn, vermoeidheid, duizelingen en hartkloppingen. Een hoog cholesterolgehalte kan leiden tot pijn in de kuiten of borststreek. De natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfregulerend vermogen van het lichaam. Studio B|M kan je helpen om met de juiste natuurlijke aanpak je bloeddruk en cholesterol omlaag te krijgen.

Studio B|M / G. Hofsteenge is aangesloten bij de NWP (beroepsvereniging voor Natuurgeneeskundig Werkende Professionals), waardoor (deel)vergoeding door veel zorgverzekeraars mogelijk is als je ‘aanvullend’ verzekerd bent.

[bouwstenen]

WhatsApp
Verstuur via WhatsApp