PREVENTIE IN DE NATUURGENEESKUNDE

Voeding

Hoe blijf je gezond en verlaag je de kans op ziekte?

Hoe word je fitter en kun je bestaande klachten verlichten?

Zaken waar de natuurgeneeskunde veel aandacht aan schenkt.

 

De natuurgeneeskunde hecht veel belang aan preventie van ziekte.

Het kan in ons drukke bestaan best lastig zijn om evenwicht te vinden tussen werk en privé, inspanning en ontspanning en tussen bourgondisch of meer basic leven. Je neemt je voor meer te doen voor je gezondheid, maar soms valt het zwaar je voornemens uit te voeren. Daar zou ik je als natuurgeneeskundig therapeut graag bij ondersteunen.

Het belang van preventie

Studio B|M Body & Mind Care in Norg helpt je bij het streven naar een gezondere leefstijl, meer energie, een beter gewicht en meer balans. Zodat je gezond blijft of gezonder wordt. Met alle aandacht voor hoe het met je gaat. En voor wat goed voelt en minder goed voelt. Op jou afgestemd dus! In de natuurgeneeskunde is veel aandacht voor preventie. Vaak leveren natuurlijke aanpassingen op het vlak van eten, slapen, bewegen en ontspannen een heleboel op.

De rol van natuurgeneeskunde bij preventie

Als je in het ziekenhuis belandt, is het eigenlijk al te laat. Natuurlijk krijg je daar meestal uitstekende zorg. Maar dat is acute zorg als je al ziek bent. Preventie begint veel eerder.

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft verschillende soorten preventie beschreven.

Het kan zijn dat je gezond bent en ziekte in de toekomst wilt voorkomen. Dit heet primaire preventie.

Het kan ook zijn dat je klachten hebt, maar dat je huisarts of medisch specialist geen ziekte kan aantonen. Dit noem je secundaire preventie.

Of je hebt wel een gediagnosticeerde ziekte – bijvoorbeeld een chronische aandoening als diabetes II – en je wilt ondanks die kwaal in een betere conditie komen of minder medicijnen gebruiken. En natuurlijk de kans op verergering of complicaties verlagen. De zogeheten tertiaire preventie.

In al die gevallen kan ik je helpen om je gezondheid te beschermen of te bevorderen en het risico op ziekte te verkleinen. Ook kan ik met je zoeken naar manieren om bestaande klachten te verlichten.

Persoonlijke begeleiding afgestemd op jou als uniek individu

Je krijgt adviezen die helemaal zijn afgestemd op jouw lichaam en geest en op jouw persoonlijke leefsituatie en persoonlijke doelen, want ook die worden erbij betrokken. Natuurgeneeskundige preventie is daarmee een heel gerichte manier van gezondheidsbevordering. Heel anders dan de algemene leefregels die je vaak leest en hoort, zoals minder eten of meer bewegen. Dat zijn op zich goede raadgevingen, maar ze zijn opgesteld voor een complete samenleving en niet afgestemd op één individuele persoon. (Opmerkelijk genoeg gaat slechts 4% van de totale zorgkosten in Nederland naar preventie. Heel weinig, als je bedenkt hoeveel ziekten je met preventie kunt voorkomen.)

De kracht van een natuurlijke leefstijl

In de natuurgeneeskunde is leefstijl van groot belang. Beweging, voeding en ontspanning komen bij een natuurgeneeskundige behandeling aan bod. Maar ook je ademhaling, rust en slaap, je gedachten, motivatie en je sociale contacten krijgen aandacht. Hoe kun je zo goed mogelijk voor jezelf zorgen en waar kunnen anderen je bij ondersteunen? Je zult merken hoeveel kracht er uitgaat van aanpassingen in je persoonlijke leefstijl.

In mijn natuurgeneeskundige praktijk Studio B|M kun je terecht met al je vragen over gezondheid, leefstijl en energieniveau. Je krijgt persoonlijke, praktische en concrete adviezen en zorgvuldige begeleiding. Kijk op de website www.studiobm.nl of bel/app naar Grietje Hofsteenge 06-1077 3007.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Studio B|M Body & Mind Care? Volg me dan op Facebook, Linkedin of Instagram!

Afspraak voor een consult: https://www.studiobm.nl/contact

WhatsApp
Verstuur via WhatsApp