POSITIEVE GEZONDHEID

Gezondheid wordt vaak gedefinieerd als ‘de afwezigheid van ziekte’. Maar op die manier ligt de lat wel erg hoog. Je bent volgens deze definitie namelijk al snel ‘niet gezond’.

Vanuit de Positieve Gezondheid kijk je op een heel andere manier naar hoe het met je gaat. Een manier die je veel meer veerkracht geeft en regie over je leven. Je stelt jezelf geen onhaalbare doelen, maar kijkt breder en je zoekt naar hoe het echt met je gaat? Dat kan je veel opleveren! Vanuit de Positieve Gezondheid zet je stappen naar het leven dat je wilt.

Grondlegger van de Positieve Gezondheid is voormalig huisarts en onderzoeker Machteld Huber. Zij onderzocht wat voor patiënten nu echt belangrijk is.

Positieve Gezondheid – de zes dimensies

Positieve Gezondheid werkt vanuit een ‘spinnenweb’ van 6 dimensies. Elke dimensie geef je een cijfer. Door deze punten met elkaar te verbinden, ontstaat er een zogenoemd gezondheidsoppervlak.  Van daaruit ga je bekijken op welke vlakken je wat wilt veranderen of aanpassen. Alleen als je dat echt wilt.

 

De zes dimensies zijn:

  • Lichaamsfuncties
  • Mentaal welzijn
  • Zingeving
  • Kwaliteit van leven
  • Meedoen
  • Dagelijks functioneren

Wil je het spinnenweb voor jezelf invullen om een beeld te krijgen? Dat kan op www.mijnpositievegezondheid.nl

Hoe gaat het echt met je? Een dynamisch geheel
Voor mij is Positieve Gezondheid een dynamisch geheel: het één is verbonden met het ander. Sommige dimensies geven een positieve score en het is heel mooi om dat ook te zien, terwijl ik in een andere dimensies soms overhel naar de minder positieve kant, bijvoorbeeld toen ik een tijd terug last had van mijn rug. Een minder goede score kan door allerlei factoren komen: door wat er in je gebeurt en wat er om je heen gebeurt. Door op deze manier naar het geheel te kijken, word ik me meer bewust van hoe het echt met me gaat. Dat vergroot mijn veerkracht.

Regie over je leven met Positieve Gezondheid

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik daarom ook met mijn cliënten graag vanuit Positieve Gezondheid. Het geeft verdieping aan een consult. Ik kan je aanreiken wat je zou kunnen doen om je beter te voelen, op alle zes de fronten. Maar we bekijken vooral samen wat jij zelf wilt doen. Welke stappen je wilt zetten. En wat je daarvoor nodig hebt. Jij voert de regie. Want daar zit hem de kracht van Positieve Gezondheid.

Wil je dit ook ervaren? Maak eens een afspraak voor een consult! https://www.studiobm.nl/contact

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Studio B|M Body & Mind Care? Volg me dan op Facebook, Linkedin of Instagram!

 

WhatsApp
Verstuur via WhatsApp