Over mij

Mijn naam is Grietje Hofsteenge. Als Natuurgeneeskundig Therapeut help ik heel graag met het bevorderen van de vitaliteit en gezondheid en het op een natuurlijke manier verminderen van stress gerelateerde klachten.

Sinds ik mijn praktijk Studio b.m – Body & Mind Care heb (vanaf het jaar 2000) kom ik dagelijks in aanraking met een diversiteit aan klachten die stress gerelateerd zijn. En dat lijkt erger te worden.  CBS kwam met cijfers waaruit blijkt dat in 2017 maar liefst 15,9% van de beroepsbevolking last heeft van een burn-out.

Zelf ben ik ook tot mijn beroepskeuze gekomen door een burn-out waar ik in 1997 in terechtkwam. Ik heb toen ervaren wat een overmaat aan stress met je doet. Maar ook wat voetreflexologie en het nemen van ruimte voor jezelf kunnen doen voor je herstel en het opnieuw maken van keuzes.

Ik ben van mening dat het heel goed is om je af en toe eens terug te trekken uit de hectiek van het dagelijkse leven en aandacht te geven aan je eigen lichaam en geest. Wij zien dat al snel als luxe, maar je zou het eigenlijk ook kunnen zien als gezondheid bevorderend of ziekte preventie.

Sinds 2000 houd ik me dan ook bezig met het geven van voetreflexbehandelingen en allerlei vormen van massagetherapie.  In de loop van de tijd heb ik aanvullende opleidingen en cursussen gedaan en ben ik (in 2019) afgestudeerd als natuurgeneeskundig therapeut.

Aan het Opleidingsinstituut voor Natuurlijke Gezondheid in Meppel heb ik Natuurgeneeskunde gestudeerd. Daarin komen de Medische vakken (anatomie, fysiologie, psychologie en pathologie) op HBO-niveau, voedingsleer (waaronder zuur/base en vasten), voetreflexdiagnostiek, fytotherapie (kruidenkunde), hydrotherapie (water) en coaching aan de orde. 

Je mag van mij verwachten dat ik:

  • goed kan luisteren
  • het proces in de gaten houdt en structuur aanbreng
  • help bij het formuleren van een duidelijke doelstelling/behandelplan
  • ondersteun bij de uitvoering van het plan van aanpak.

Graag tot ziens bij Studio b.m – Body & Mind Care

Grietje Hofsteenge

Om te groeien is ruimte nodig Ik ben ervan overtuigd dat het af en toe nodig is ruimte te nemen voor jezelf. Daardoor kan er weer vitaliteit vrijkomen! Het Studio b.m-logo beeldt deze beweging uit. Het is een combinatie van de gesloten ogen, de beweging naar binnen, en de ontkieming, de beweging weer naar buiten.