MODERNE NATUURGENEESKUNDE – DE KRACHT VAN ZELFZORG

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat je mét de natuur leeft en niet ertegenin.

Natuurgeneeskunde bestaat al eeuwen, maar ontwikkelt zich volop en is nu actueler dan ooit. De reguliere geneeskunde wordt schrikbarend duur en mensen kampen in toenemende mate met chronische klachten. De reguliere geneeskunde boekt op veel terreinen fantastische resultaten, maar heeft niet overal een antwoord op.

De mens als geheel

Bovendien kijkt men vanuit medische specialisaties vaak alleen naar het functioneren van een deel van het lichaam: bijvoorbeeld alleen naar het hart of alleen naar de maag. De natuurgeneeskunde bekijkt de mens altijd als geheel. Ze kan helpen bij herstel van ziekte, maar ook om ziekte te voorkomen. Zelfzorg speelt hierbij een belangrijke rol. 

Ik ben een groot voorstander van integratie van de natuurgeneeskunde in de reguliere geneeskunde. We zouden geen grenzen tussen deze twee moeten trekken – de twee moeten elkaar juist aanvullen en samenwerken. Complementair dus! Zo wordt één plus één meer dan twee.

Natuurgeneeskunde in de wetenschap

Als natuurgeneeskundig therapeut volg ik wetenschappelijk natuurgeneeskundig onderzoek op de voet. Ik vind het belangrijk dat behandeling zoveel mogelijk op wetenschappelijke basis gebeurt.

Zelfzorg – gezonder met een natuurlijke leefstijl

Bij geneeskunde denk je vooral aan het genezen van ziektes. Maar natuurgeneeskunde is veel breder en ligt dicht tegen leefstijl aan. Preventie en gezondheidsbevordering zijn de toverwoorden. Je kunt namelijk heel veel doen om te voorkomen dat je ziek wordt. Met kleine aanpassingen van je leefstijl kun je al enorme winst boeken. Bestaande klachten (denk bijvoorbeeld aan stressklachten of darmproblemen) kunnen verminderen en je kunt tal van kwalen voorkomen. Je lichaam en geest hebben van nature een groot aanpassingsvermogen en zijn vaak in staat om onbalans te herstellen.

Het basisprincipe van de natuurgeneeskunde

De moderne natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Door het lichaam te prikkelen, activeer je de zelfhelende kracht van je lijf. Je kunt die prikkels op verschillende manieren geven: onder meer met massage, hydrotherapie, natuurlijke voeding of kruiden. Maar ook met beweging kun je je lichaam prikkelen om op eigen kracht te herstellen.

Natuurgeneeskundig consult – op weg naar een betere gezondheid

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het herstel van ziekte of om gezonder te leven? Maak dan eens een afspraak voor een consult! Als natuurgeneeskundig therapeut kan ik je helpen om je leefstijl aan te passen, waardoor je tal van klachten kunt aanpakken, maar ook ziekte kunt voorkomen.

ZELFZORG ZOMERTIPS

Veel mensen voelen zich in de zomermaanden beter. Je bent meer buiten en krijgt meer licht. Maar zomerhitte kan wel een aanslag zijn op je lichaam en je energiehuishouding. Daarom geef ik je een aantal zelfzorg zomertips. Ze helpen je om deze zomer het hoofd koel te houden als het kwik flink is gestegen.

  • Drink geen gloeiendhete maar ook geen ijskoude dranken. Laat thee flink afkoelen en doe geen ijsblokjes in je glas drinken.
  • Maak een verfrissende zomerdrank van citroenbasilicum: je kunt dit heerlijke geurige kruid makkelijk zelf uit zaad opkweken in potten in de tuin of op je balkon.
  • Eet bij je ontbijt of lunch een lekkere koude salade, bijvoorbeeld met frisse ijsbergsla.
  • Drink als het heet is 2-3 liter per dag, maar eet ook regelmatig wat om de mineralen aan te vullen die je met zweten verliest: bijvoorbeeld ongezouten noten, een banaan of wat komkommer.
  • Maak een wandeling ’s morgens heel vroeg of ’s avonds laat als het nog net licht is.
  • Neem een verkwikkende lauwe tot koude douche om je lijf op te frissen: daar krijg je veel energie van!

Contact

Meer weten? Bel of mail Studio B|M/Grietje Hofsteenge en maak een afspraak! Mail: info@studiobm.nl Tel: 06-10773007

Zelfzorghttps://www.studiobm.nl/klachten/

Afspraak voor een consult: https://www.studiobm.nl/contact

WhatsApp
Verstuur via WhatsApp