Leefstijl / Natuurgeneeskunde

Een natuurgeneeskundige behandeling streeft ernaar lichaam en geest sterker te maken. Daarvoor worden natuurlijke middelen ingezet zoals gezonde voeding, leefstijladviezen, massage, voetreflexologie, voedingssupplementen, geneeskrachtige kruiden en/of bio impedantiemeting (BIA).

We hebben een sterk zelfgenezend vermogen dat hiermee wordt aangesproken. Daarnaast werk ik holistisch. Dat wil zeggen dat ik naar de gehele mens kijk; lichaam en geest zijn één, je kunt ze onderscheiden maar niet scheiden.  

Hieronder vind je meer gedetailleerde informatie over de Voedings- en kruidenadvies, Reflexologie en de Aromatherapie Lichaamsbehandeling.

Een voedings- en/of kruidenadvies kan bijvoorbeeld inhouden dat ik bepaalde voeding adviseer die geschikt is bij bepaalde klachten. Er kan lichaamsgericht gewerkt worden met voetreflexologie, gezicht- of buikreflexologie en (aromatherapie) lichaamsbehandelingen. Andere natuurlijke middelen kunnen zijn het gebruik van magnesium in een behandeling of het advies voor bijvoorbeeld een kruidenthee of een supplement. Ook een tip uit de hydrotherapie kan van toepassing zijn; een voorbeeld daarvan is het gebruik van wisseldouches of saunabezoek.

Indien je besluit om voor Studio b.m – Body & Mind Care te kiezen kun je erop rekenen dat ik er alles aan doen om je zo optimaal mogelijk van dienst te zijn en rekening houdt met jouw eigen wensen!

Ik ben aangesloten bij de NWP (beroepsvereniging voor Natuurgeneeskundig Werkende Professionals), waardoor (deel)vergoeding door veel zorgverzekeraars mogelijk is als je “aanvullend” verzekerd bent.

Voor het maken van een afspraak kun je klikken op “Afspraak”.

Wil je meer informatie over Natuurgeneeskunde?

Aromatherapie

Aromatherapie
De aromatherapiebehandeling kan emotionele stress verlichten, spierspanningen en vermoeidheid verminderen

Reflexologie

Reflexologie
Reflextherapie is een drukpuntmassage die bijzonder ontspannend werkt en klachten kan verlichten of zelfs laten verdwijnen.

Voeding en Kruiden

Alle stelsels in ons lichaam voelen zich goed of minder goed door wat we in ons lichaam stoppen. Ook stress kan door voeding worden beïnvloed.
 • Aromatherapie
 • Reflexologie
 • Voedings- en Kruidenadvies

Aromatherapie

Aromatherapie Lichaamsbehandeling

De aromatherapie behandeling is een lichaamsbehandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van passende essentiële oliën opgelost in een basisolie. Met behulp van verschillende massage technieken wordt de gekozen olie in het gehele lichaam ingemasseerd om daar zijn weldadige, helende werking te doen.

De aromatherapiebehandeling kan emotionele stress verlichten, spierspanningen en vermoeidheid verminderen, de bloed- en lymfecirculatie verbeteren en de energiestroom bevorderen. De te behandelen klachten zijn zeer divers: o.a. stress/burn-out, spier-/gewrichtsproblemen, spijsverteringsproblemen, huidproblemen en ademhalingsklachten.

Ik werk met natuurlijke oliën van o.a. Chi, Sjankara en Volatile. Je kunt gemasseerd worden met een olie van eigen voorkeur. De essentiële olie wordt gemengd met een basisolie; zodoende wordt een massage afgestemd op eigen voorkeur, behoefte of klacht.

Reflexologie

Voetreflexologie

Voetreflextherapie is een drukpuntmassage op de voeten die bijzonder ontspannend werkt en klachten kan verlichten of zelfs laten verdwijnen. De voeten zijn de spiegel van het lichaam en alle lichaamsdelen zitten op de voeten gerefelecteerd. Ongemak in het lichaam is dan ook terug te vinden op de voeten. Door voetreflextherapie kan de balans in het lichaam hersteld worden. Daarnaast is het zo dat door aandacht aan de voeten te geven we minder ‘in het hoofd’ zitten.

De te behandelen klachten zijn zeer divers: o.a. spijsverteringsproblemen, stress/burn-out, oedeem, hoofdpijn, stemmingswisselingen, menstruatieklachten.

Gezichtsreflexologie

In het gezicht, de oren en op de schedel zijn veel reflexzones en -punten te vinden, die in verbinding staan met de organen en stelsels in het hele lichaam. Bij de gezichtsreflexologie-behandeling worden de schedel, voorhoofd en gezicht behandeld waarbij deze punten worden gestimuleerd. Aanvullend worden ook nek, schouders en armen behandeld. De behandeling werkt zeer ontspannend en wordt therapeutisch ingezet bij klachten zoals hoofdpijn, migraine, nek- en/of schouderklachten, spanning, stress en burn-out.

Buikbehandeling

Een intensieve behandeling van de buik met natuurlijke vette plantenoliën en zuivere essentiële oliën bevorderen de spijsvertering. De behandeling wordt gevolgd door een buikpakking met olie, die een diep reinigende werking heeft op uw hele lichaam. De hele behandeling wordt zacht uitgevoerd en ontspant de organen in uw buik. De te behandelen klachten zijn zeer divers: o.a. spijsverteringsproblemen, stress/burn-out, hoofdpijn, stemmingswisselingen, menstruatieklachten.

Ik werk met natuurlijke olien van o.a. Chi, Sjankara en Volatile. Je kunt gemasseerd worden met een olie van jouw eigen voorkeur. De essentiële olie wordt gemengd met een basisolie; de massage wordt zodoende afgestemd op eigen voorkeur en behoefte.

 

Voedingsadvies

Wat we eten zou ons moeten voeden en een gezond voedingspatroon voedt en houdt ons vitaal. Het voedt alles in ons; de cellen van onze spieren, zenuwen, organen, botten. Alle stelsels in ons lichaam voelen zich goed of minder goed door wat we in ons lichaam stoppen. Ook stress kan door voeding worden beïnvloed.

 • Heb je (vage) klachten, maar is er medisch niets te vinden?
 • Wil je graag de paar kilo kwijt die je ongemerkt de afgelopen paar jaar bent aangekomen?
 • Heb je last van een te hoog cholesterol of hoge bloeddruk?
 • Heb je maag/darm klachten, last van vermoeidheid, slapeloosheid of vaak hoofdpijn?
 • Ervaar je veel stress in je leven?

Kijk dan eens naar je eetgewoontes! Een aanpassing van de eetgewoontes kunnen klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Een voedingsadvies kan helpen!

Voorafgaand aan het consult houd je gedurende een week een eetdagboek bij. Dit overzicht gaan we bekijken en bespreken. We kijken dan o.a. naar de eiwitten, koolhydraten, de gezonde vetten en de variatie in het voedingspatroon. Aan de hand van jouw persoonlijke constitutie en voorkeuren krijg je advies, (leefstijl)tips. Ook kunnen we kijken naar andere oorzaken die je in de weg staan om gezond te eten.

Bij veel spier- of gewrichtsklachten, spijsverterings- of stressklachten, vermoeidheid of overgewicht kan ook gekozen worden voor een zuur/base kuur.  Dat wil zeggen dat je een langere periode met name de zuurvormende voedingsmiddelen uit het voedingspatroon haalt.

Mijn uitgangspunten zijn:

 • Weet wat je eet!
 • Weet wat je verteert!
 • Houdt het simpel en vooral leuk!
 • Ook een tussendoortje kan gezond zijn!

Meer lezen over de geschiedenis van onze voedingsgewoonten?