Studio-bm-behandelingen

Natuurgeneeskundige behandelingen

Je hebt lichamelijke of psychische klachten, je kampt met overgewicht of je bent je energie al tijden kwijt. Wacht niet en zet de eerste stap om je geestelijke en lichamelijke balans weer terug te vinden. Natuurgeneeskundige praktijk Studio B|M – Body & Mind Care in Norg kan je daarbij helpen. Op de pagina gezondheidsklachten zie je de aandoeningen en klachten waar Studio B|M zich in heeft gespecialiseerd.

We beginnen altijd met een intakegesprek. Daarin bespreken we welke klachten je hebt en kijken we naar mogelijke oorzaken. We bepalen wat je verwachtingen zijn en waar je aan wilt werken. Wat is je doel? Op basis daarvan stellen we samen een behandelplan op. Maatwerk dus!

Ziektepreventie: herstel van balans 

Preventie van ziekte is natuurlijk het mooist. Natuurgenezer Kneipp zei het al in de 19e eeuw: “Iets doen voor je gezondheid is het beste middel tegen ziektes.”
Maar een klacht of ziekte kan ook het begin van een verandering inzetten. De ziekte of het starten met medicijnen dient dan als een leermoment en is een goede aanleiding om je leefstijl te veranderen en te werken aan een natuurlijk herstel.

Leefstijladvies en natuurlijke voeding

Natuurgeneeskunde praktijk Studio B|M werkt met de onderstaande bouwstenen. Een consult kan uit één of meer van deze bouwstenen bestaan:

Gezonde voeding
Een pure en natuurlijke voeding houdt je lichaam vitaal: je spieren, zenuwen, organen, botten en ook je geest zijn afhankelijk van de voedingsstoffen die je inneemt en hoe je lichaam deze verteert. Met een goede voeding kun je veel klachten genezen, verminderen of voorkomen. Van een hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte tot vermoeidheid en stress. We bekijken de voeding die je inneemt en ook je eetpatroon. Op basis daarvan maken we een behandelplan gebaseerd op onbewerkte en zo mogelijk biologische voeding. Met aandacht voor zowel micro- als macro-nutriënten.

Leefstijladviezen
Je kampt al een tijd met lichamelijke klachten of spanning. Je worstelt met overgewicht, maar krijgt de kilo’s er niet af. Welke stappen kun je zetten op weg naar een vitaler en gezonder leven? Welke gewoontes wil je veranderen? Een natuurgeneeskundige kan je hierbij ondersteunen! Met voedingsadvies, supplementen/kruiden, beweging, maar ook hydrotherapie, meditatie en voetreflexologie. We onderzoeken het evenwicht tussen je draagkracht (wat je aan kunt) en je draaglast (wat je te verstouwen krijgt). Is dit evenwicht zoek, dan werken we aan het herstel van deze balans.

Geneeskrachtige kruiden en voedingssupplementen
Een gezonde voeding kun je aanvullen met geneeskrachtige kruiden en/of natuurlijke voedingssupplementen. Denk aan kruidenthee, magnesium en andere aanvullingen op een natuurlijke voeding. Hiermee boek je vaak flinke resultaten bij de behandeling van allerlei klachten. Op basis van je hulpvraag stellen we een plan van aanpak op.

Leefstijlcoaching
Je leefwijze veranderen kan lastig zijn. We hebben soms vastgeroeste gewoontes waarvan we weten dat die niet altijd even goed voor ons zijn. Of het ontbreekt ons maar steeds aan wilskracht. Een natuurgeneeskundig therapeut kan je ondersteunen bij het bereiken van je doelen. Wat heb je nodig en wat staat je in de weg? Zo’n ondersteunend consult kan plaatsvinden in de praktijk van Studio B|M of digitaal, maar ook tijdens een ontspannende wandeling door het bos, als je graag een wandelcoach hebt!

Voetreflexologie
Voetreflextherapie is een drukpuntenmassage op de voeten die tal van klachten kan verlichten: denk aan darmklachten, hormonale klachten, stress en hoofdpijn. De drukpunten op de voeten corresponderen met onze lichaamsdelen. Voetreflextherapie is een effectieve manier om homeostase te bereiken: homeostase is het zelfregulerend inwendig evenwicht van een mens. Bovendien helpt voetreflexologie je om even ‘uit je hoofd’ te gaan. Deze ontspanning is heel heilzaam.

Bio-impedantiemeting
Een bio-impedantie meting is een complete analyse van je lichaamssamenstelling. Zo’n meting stelt de verhoudingen vast tussen gewicht, vetmassa en spiermassa en bepaalt je BMI en je metabolische leeftijd. Een speciaal apparaat meet de weerstand van het lichaam op een wisselstroom van 50 kHz. Dit is een veel betrouwbaarder methode om overgewicht of ondergewicht vast te stellen dan het wegen op een weegschaal. We kunnen de meting uitvoeren om de precieze waarden vast te stellen als je bijvoorbeeld kilo’s wilt kwijtraken en om voortgang te monitoren.

Studio B|M is aangesloten bij de NWP (beroepsvereniging voor Natuurgeneeskundig Werkende Professionals), waardoor (deel)vergoeding door veel zorgverzekeraars mogelijk is als je ‘aanvullend’ verzekerd bent.

gezondheidsklachten

WhatsApp
Verstuur via WhatsApp